Erbicid pentru porumb ZEAGRAN 340SE Afisare la marime maxima

Erbicid pentru porumb ZEAGRAN 340SE

by Nufarm

Ambalaj: 1L

Erbicid pentru porumb cu substanta activa: 90 g/l bromoxynil + 250 g/l terbutilazina

Detalii

VPL53

86,00 lei
TVA Inclus

22 alte produse din aceași categorie:

Înapoi
Înainte

Caracteristici: Zeagran 340 SE este un erbicid cu stabilitate buna, nevolatil, de tip combinat, bazat pe doua substante active: bromoxynil si terbutilazina, cu actiune dubla de contact si sistemica asupra speciilor de buruieni dicotile sensibile. Combate buruienile dicotile anuale si unele perene. Erbicidul Zeagran 340 SE se aplica in postemergenta, este absorbit prin frunze, inhiba respiratia si fotosinteza, fapt care provoaca moartea buruienilor sau a plantelor sensibile: rapita, mustar, sfecla, floarea soarelui, plante leguminoase, legume, grau, orz, ovaz.

Mod de actiune si utilizare: Zeagran 340 SE se aplica in doza de 2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant, in postemergenta cand porumbul are 4-6 frunze, iar buruienele dicotile 2-4 frunze, cirsium sunt 10 cm. Respectarea dozei optime a buruienilor asigura obtinerea unei eficacitati maxime in combaterea speciilor de dicotile perene, primele simptome se inregistreaza dupa 2-3 zile de la tratament, iar efectul maxim (necrozarea frunzelor) se obtine in 7-8 zile. Efectul erbicidului este rapid vizibil oferind posibilitatea intrarii la prasila la o saptamana de la tratament, are actiune foarte buna in conditii de seceta. Nu se inregistreaza simptome de fitotoxicitate asupra hibrizilor de porumb cultivati, cu conditia respectarii fazei optime a plantelor de porumb (4-6 frunze). Nu creeaza dificultati in rotatia culturilor, se poate administra in combinatie cu nicosulfuron in conditii de seceta. Norma de solutie la hectar este de 200-400 I (cu norma mare in conditii de seceta), timpul optim de pauza pana la prima ploaie fiind de minim 2 ore. Aplicarea tratamentului cu erbicid, se va face cu echipament terestru, pe vreme linistita (viteza vantului sub 3 m/s) in scopul evitarii driftului pentru culturile sensibile floarea-soarelui, sfecla, leguminoase, pomi, vie, legume, etc.).

In cazul in care este nevoie de combaterea si a buruienilor monocotiledonate inclusiv Sorghum halepense din rizomi se va aplica Zeagran in combinatie cu Crew 4 SC pe baza de nicosulfuron;

Nu sunt inregistrate simptome fitotoxice asupra hibrizilor de porumb cultivati – cu conditia respectarii fazei optime de tratament a plantelor de porumb (4-6 frunze).

CulturaBuruieni combatuteMomentul aplicariiDoza
PorumbDicotiledonate anuale si unele perenePostemergent2 l/ha (porumb in faza de 4-6 frunze, buruieni 2-4 frunze, palamida < 10 cm)

Nu există nici un comentariu pentru moment.

Scrieți-vă părerea

Erbicid pentru porumb ZEAGRAN 340SE

Erbicid pentru porumb ZEAGRAN 340SE

Ambalaj: 1L

Erbicid pentru porumb cu substanta activa: 90 g/l bromoxynil + 250 g/l terbutilazina

Scrieți-vă părerea