Cele mai cumparate

Produse vizualizate

Erbicid Killer Super 5EC

VPL70

Produs nou

Ambalaj: 1 L

Erbicid sistemic, selectiv, folosit pentru combaterea costreiului din rizomi şi a unor specii de buruieni monocotiledonate anuale din cultura de floarea-soarelui, rapiţă, soia, sfeclã de zahar. Conţine 50g/l quizalofop–P– etil.

Mai multe detalii

75,00 lei cu TVA

Informatii

Killer super 5ec este absorbit de cãtre frunzele buruienilor şi se transloca în întreaga planta. Mecanismul de acţiune în combaterea buruienilor se bazeazã pe blocarea sintezei normale a lipidelor, acumulindu-se în punctele de creştere a lãstarilor şi rizomilor. Efectul deplin este obţinut la 14–21 zile de la aplicare.

Spectrul de activitate

Killer Super 5EC este activ împotriva costreiului din rizomi şi a speciilor de buruieni anuale monocotiledonate: Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum (costrei) din sãmînţã.
 

Doza şi momentul aplicarii

Killer super 5EC se aplicã atunci cînd plantele de culturã au 3–6 frunze, costreiul din rizomi 15–20 cm înãlţime şi buruienile monocotiledonate anuale au 2–4 frunze, înainte de infrãţire. Aplicarea produsului se realizeazã cu utilaje terestre bine reglate. După folosire, utilajele se spalã cu apã curatã, dupã aplicare sau la sfîrşitul zilei. Nu necesitã timp de pauzã.
 

Condiţii ideale de aplicare

Condiţiile ideale de aplicare sunt: umiditate relativa a aerului ridicatã şi sol umed. Este indicat ca dupã aplicare să treacă cel puţin 6h fãrã ploaie sau irigare.

Dozele de aplicare

La cultura de floarea-soarelui, rapiţã, soia si sfeclã de zahãr, pentru combaterea costreiului din rizomi: 1,5–1,75 l/ha postemergent; iar pentru buruienile monocotiledonate anuale: 0,75l/ha, postemergent. După aplicare, o perioada de 20–25 de zile nu se intervine asupra culturii, pentru a da posibilitatea produsului să se transloce în vîrfurile de creştere ale rizomilor şi lãstarilor.