Cele mai cumparate

Produse vizualizate

Fungicid SHAVIT F72WDG Mareste
  

Fungicid SHAVIT F72WDG

VPLF21

Produs nou

Fungicid complex pentru legume, pomi fructiferi, vita de vie.
Ambalaj: 1 Kg.

Mai multe detalii

78,00 lei cu TVA

Informatii

Cultura

Agenţi de dăunare

Doza

Măr

Rapăn (Venturia inaequalis), Făinare (Podosphaera leucotricha)

0,2%

Viţă de vie

Mană (Plasmopara viticola), Făinare (Uncinula necator), efect secundar pentru Putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea)

0,2% (2,0 kg/ha în 1000 l apă)

Tomate

Mană (Phytophtora infestans )

0,2% (2,0 kg/ha)

Castraveţi

Mană (Pseudoperonospora cubensis), Făinare(Sphaeroteca fuliginea)

0,2% (2,0 kg/ha)

Pepeni verzi

Alternarioză (Alternaria cucumerina)

0,2 % (2,0 kg/ha)

MOD DE ACŢIUNE:

SHAVIT F 72 WDG este un fungicid complex, care conţine două substanţe active (triadimenol şi folpet), cu acţiune sistemică şi de contact împotriva celor mai importante boli care atacă culturile horticole:
- triadimenol (triazol), cu acţiune sistemică şi translocare acropetală, conferă plantelor tratate protecţie mai ales împotriva făinărilor şi alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ şi eradicant şi  manifestă acţiune reziduală de lungă durată.
- folpet (ftalimidă), cu acţiune de contact contra unui mare număr de boli, în special mănări, rapăn şi monilioze. Are acţiune preventivă, împiedicând instalarea infecţiilor de la suprafaţa frunzelor şi lăstarilor tineri, intervenind în blocarea respiraţiei ciupercilor fitopatogene. Având acţiune multi-site, aceasta previne apariţia rezistenţei patogenillor la aplicarea fungicidelor şi ca urmare constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.
Cele două substanţe active sunt complementare şi sinergice iar prin combinareaa lor într-un singur produs se asigură lărgirea la maxim a spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanţă activă folosite şi prevenirea instalării rezistenţei patogenilor.

RECOMANDĂRI DE APLICARE:

Plantaţii pomicole (măr)
SHAVIT F 72 WDG
se aplică începând din faza de buton roz până la căderea fiziologică a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire în funcţie de presiunea de infecţie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de soluţie, folosind echipament terestru care să asigure o pulverizare corespunzătoare astfel încât să se trateze uniform întregul foliaj al pomilor.

Viţa de vie
SHAVIT F 72 WDG
se va aplica cu predilecţie după înflorit până la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protecţie corespunzătoare contra făinării dar şi a manei şi în secundar contra infecţiilor de putregai cenuşiu. În condiţii severe de infecţie cu mană (ploi frecvente şi vreme caldă), produsul se va alterna cu produse sistemice specifice împotriva manei.

Legume în câmp
Produsul se va aplica la avertizare în volum normal de apă în funcţie de gradul de dezvoltare al culturii.