Cele mai cumparate

Produse vizualizate

Fungicid pentru tratarea semintelor ORIUS 2WS Mareste
  

Fungicid pentru tratarea semintelor ORIUS 2WS

VPLT04

Produs nou

Orius 2 WS este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor cu transmitere prin sămânţă la cerealele păioase
Substanţa activă: Tebuconazol  2%

Ambalaj: 1,5 Kg

Mai multe detalii

85,00 lei cu TVA

Informatii

Cultura

Agenţi de dăunare

Doza
GrâuMălura comună (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.)1,5 kg/t sămânţă
OrzTăciunele zburător (Ustilago nuda), Sfâşierea frunzelor (Pyrenophora graminea)

1,5 kg/t sămânţă

 

MOD DE ACŢIUNE:

ORIUS 2 WS este un fungicid cu actiune sistemica folosit pentru tratamentul seminţelor de cereale, pe bază de tebuconazol (grupa triazolilor), care protejează seminţele contra celor mai păgubitoare boli transmise prin sămânţă. Tebuconazolul acţionează prin inhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului în pereţii celulari ai organismelor ţintă. Odată absorbit în plantă, Orius 2 WS se translocă acropetal, protejând astfel tinerele plante de instalarea infecţiilor fitopatogene şi determinând o creştere mai viguroasă a acestora. Acţiunea sistemică se manifestă atât asupra patogenilor localizaţi pe sămânţă cât şi a celor din interiorul acestora. De asemenea, Orius 2 WS formează în jurul seminţelor tratate o zonă concentrică impregnată cu vapori de substanţă activă care protejează plantele timp de mai multe luni de la semănat.

RECOMANDĂRI DE APLICARE:

Tratamentul cu ORIUS 2 WS se poate aplica în două moduri:
- tratament semi-umed: prin mocirlire, prin amestec cu apă în proporţie de 1:5 – 1:6 (produs:apă). În acest caz, cantitatea de apă este dependentă de caracteristicile tehnice ale maşinii de tratat şi de calitatea seminţelor ce se tratează, având însă grijă să nu se adauge prea multă apă pentru a nu declanşa prematur încolţirea;
- tratamentul uscat, aplicat direct pe seminţe, fără adaos de apă – metodă nerecomandată, întrucât se pierde mult din substanţă, produsul nu aderă suficient de bine pe seminţe şi se produce mult praf care poate provoca intoxicarea operatorilor.

Producator: MAKHTESHIM AGAN