Cele mai cumparate

Produse vizualizate

Reduceri! Erbicid pentru porumb FRONTIER FORTE Mareste
  

Erbicid pentru porumb FRONTIER FORTE

VPL50

Produs nou

FRONTIER® FORTE are o acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleoptil
 
Ambalaj: 1 L

Mai multe detalii

119,00 lei cu TVA

Reduceri la volum

CantitatePretAi economisit
5 113,00 lei Pana la 30,00 lei

Informatii

Modul de acțiune

FRONTIER® FORTE este un erbicid pe bază de dimetenamid-P, din grupa amidelor. FRONTIER® FORTE are o acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleoptil. Cantităţi foarte mici din substanţa activă sunt preluate de radiculă (traseu secundar). Pentru solubilizarea substanţei active este nevoie de umiditate. Produsul este persistent până la 2 luni fără a lăsa reziduuri culturilor succesoare. Substan?a activă dimetenamid se descompune (mai ales prin intermediul microorganismelor din sol) în proporţie de 90% în două luni de la aplicare. Ritmul degradării este diferit în funcţie de tipul solului, de condiţiile de umiditate şi temperatură. Efectul maxim al erbicidului FRONTIER® FORTE poate fi atins în intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat în stratul superficial de sol prin intermediul precipitaţiilor sau al apei de irigaţie (10-15 l/mp).

Recomandări

FRONTIER® FORTE este un erbicid de sol cu aplicare în preemergenţa buruienilor şi/sau plantelor cultivate. În primăverile secetoase, pe soluri cu umiditate insuficientă, se recomandă aplicarea erbicidului înaintea semănatului şi încorporarea superficială la 2-5 cm adâncime. La cartof se erbicidează preemergent, după prima sau a doua rebilonare. Imediat după aplicare nu se mai intră cu alte utilaje pe teren, pentru a nu distruge pelicula de erbicid. Nu este recomandată aplicarea erbicidului după răsărirea plantelor cultivate şi/sau buruienilor.

Porumb, floarea soarelui, soia:

Buruieni dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate

0.8 l/ha (soluri uşoare -2% humus) 1.2 l/ha (soluri medii - 2-3% humus) 1.4 l/ha (soluri bogate >3% humus) ppi 3-4cm (în condiţii de secetă) preemergent (în condiţii de umiditate)

Preemergent

 

 Cartof:

Buruieni dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate

0,8 – 1,4 l/ha preemergent 1,4 l/ha pentru culturi infestate cu Solanum nigrum‚ Xanthium italicum‚ Galium aparine